De voordelen van een rollator als lopen moeilijker gaat

 

De voordelen van een rollator als lopen moeilijker gaat

 

Oud worden komt met gebreken daar is helaas geen ontkomen aan, maar gelukkig kun je tegenwoordig oud worden met heel veel hulpmiddelen. Vroeger had je al die mogelijkheden niet en moest je roeien met de riemen die je had. Tegenwoordig zijn er dus gelukkig meer mogelijkheden wanneer je ouder wordt. Een van die hulpmiddelen die je in het dagelijkse leven veel op straat voorbij ziet komen is de rollator. Maar waarom is de rollator nu zo’n fantastisch hulpmiddel en wat zijn de voordelen ervan? Dat lees je hier in deze blog!

 

De rollator biedt veiligheid

 

Veel ouderen krijgen last van een wankel evenwicht. Dit heeft te maken met het verouderingsproces van de ogen en het brein. Het gebruik van verschillende soorten medicatie zoals bloeddruk medicatie kan hier ook een rol bij spelen. Wanneer een ouder iemand tijdens het lopen last krijgt van het evenwicht dat kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Als een ouder iemand valt breekt hij/zij vrij gemakkelijk iets en het genezen van botbreuken bij een oudere duurt lang.

Een rollator biedt daarom veiligheid en ondersteuning en kan een nare val bij een oudere voorkom doordat de oudere de rollator vast kan houden.

 

De rollator maakt beweging makkelijker

 

Voor veel ouderen is bewegen lastig. Wegens valgevaar of gewoon spieren die niet meewerken. Door het gebruik van een rollator voelt de oudere dat hij/zij steun heeft en daardoor wordt het lopen gemakkelijker. Dit stimuleert de oudere om te gaan bewegen en bewegen is juist heel erg belangrijk voor de algehele gezondheid.

Door meer te bewegen verbetert de bloedcirculatie, voorkom je het risico op hart- en vaatziekten maar het is ook goed voor het mentale deel. Even een wandeling buiten, een andere omgeving en de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten voor een praatje is voor oudere mensen heel erg belangrijk.

 

Kijk hier voor een geselecteerd aanbod van rolators

 

©2024 Voordelig - shoppen - MedicalOnline.nl | Privacy statement