Alles over de bloeddruk en wanneer hij te hoog is

 

Alles over de bloeddruk en wanneer hij te hoog is

 

Wanneer je een hoge bloeddruk hebt is de kans groot dat je een hartinfarct, beroerte of hartfalen krijgt. Maar wanneer is je bloeddruk te hoog en wanneer weet je dat je hoge bloeddruk hebt.

 

Wanneer heb je hoge bloeddruk?

 

Je hebt een hoge bloeddruk wanneer die hoger is dan 140/90. Wanneer je thuis de bloeddruk op meet is deze vaak lager. Voor het opnemen van je bloeddruk thuis is dan ook een andere waarde, namelijk 135/85.

De ideale bloeddruk is 120/80 of lager. Je hebt een ernstig verhoogde bloeddruk wanneer deze 180/110 of hoger is.

 

Welke klachten heb je bij een hoge bloeddruk

 

Eigenlijk merk je weinig van een hoge bloeddruk. Je hebt pas klachten wanneer je een ernstig verhoogde bloeddruk hebt. Vaak krijg je dan hoofdpijn, vermoeidheid, misselijk, kortademig en je bent rusteloos. Soms zie je dan ook nog wel eens wazig. Het is dan verstandig om je bloeddruk op te nemen. Wanneer je geen bloeddrukmeter hebt is het goed om dit bij de huisarts te laten doen.

 

Wat zijn de oorzaken van een te hoge bloeddruk

 

Vaak kan de precieze oorzaak van een te hoge bloeddruk niet gevonden worden. Het is wel bekend dat als je een ongezonde leefstijl hebt dat je bloeddruk te hoog kan worden. Vaak eet je dan ongezond, te veel zout, je hebt een overgewicht, je beweegt te weinig, je hebt te veel alcohol gedronken, er is stress. Roken kan je bloeddruk ook verhogen. Maar er zijn nog een aantal dingen waar een te hoge bloeddruk aan verbonden wordt:

 

Leeftijd

Zwangerschap

Overgang

Erfelijkheid

Slaapapneu en andere ziekten

Medicijnen

Drop of zoethout

Wil je de bloeddruk verminderen dan kan je dit doen door:

Gezond eten en zoutloos

Afvallen bij overgewicht

Bewegen

Minder alcohol

Niet roken

 

Kijk hier voor een geselecteerd aanbod artikelen

 

©2024 Voordelig - shoppen - MedicalOnline.nl | Privacy statement